Inburgeringstrajecten

Inburgeringscursus in Deventer

Wilt u een inburgeringscursus in Deventer volgen? Buro Holland verzorgt op verschillende niveaus Nederlandse cursussen die u voorbereiden op het inburgeringsexamen. De klassikale lessen vinden in groepjes van maximaal negen personen plaats. Onze enthousiaste docenten zijn allemaal NT2 gecertificeerd en verzorgen de lessen vanuit grote betrokkenheid. Wij creëren met de kleine klassen en inzet van docenten een basis waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Met het volgen van een inburgeringscursus in Deventer is er niet alleen sprake van een perfecte voorbereiding op het inburgeringsexamen. U komt tijdens de Nederlandse taallessen ook van alles te weten over hoe Nederlanders wonen en werken. Of wat de wegen zijn om toe te treden tot de arbeidsmarkt.

Inburgeringscursus in Deventer op A2 niveau

Buro Holland biedt verschillende inburgeringstrajecten op alle taalniveaus van Alfa tot en met B2. De inburgeringscursus in Deventer is bedoeld om u op A2 niveau in het Nederlands te laten communiceren. Er komen onder meer voorbeelden uit de dagelijkse praktijk aan de orde. U leert ook veel over de Nederlandse maatschappij en arbeidsmarkt. Daar zijn aparte lesonderdelen voor beschikbaar. De Nederlands taalles is onder meer gericht op de woordenschat, spelling, uitspraak en grammatica.

inburgeren deventer

Kennis van de maatschappij en arbeidsmarkt

Kennis van de Maatschappij en Oriëntatie op de Arbeidsmarkt vormen onderdeel van de inburgeringscursus in Deventer. De leerstof op het gebied van de Nederlandse maatschappij heeft onder meer betrekking op de gebruiken en gewoonten. Bijvoorbeeld ten aanzien van de omgang met mensen in uw woonomgeving. Of hoe het precies zit met het scheiden van afval en hoe het openbaar vervoer werkt. Ook vergroot u uw kennis over de overheid en het koningshuis. Verder is er aandacht voor het verkeer en werk in algemene zin.

Oriëntatie op de Arbeidsmarkt (ONA) is als lesonderdeel van de inburgeringscursus in Deventer specifiek gericht op de arbeidsmarkt in Nederland. U leert hoe de arbeidsmarkt er hier uitziet en wat u voor mogelijkheden heeft om aan het werk te komen. Dat is onder meer afhankelijk van uw opleidingsniveau en werkervaring in het land van herkomst. Onze docenten kijken samen met u naar uw kwaliteiten voor de arbeidsmarkt. Daarbij is er voor u alle ruimte om uw wensen aan te geven.

In de les is er verder aandacht voor de praktijk. Bijvoorbeeld hoe een CV eruitziet of hoe u naar vacatures moet zoeken. U leert zelf uw eigen CV op te stellen. Dat is al een prima basis om toegang tot de arbeidsmarkt te krijgen. Om aan het werk te gaan, is het belangrijk dat u weet hoe u moet solliciteren. U leert dan ook om een sollicitatiebrief te schrijven. Belangrijk om te weten is dat ONA een examenonderdeel is en het CV deel uitmaakt van de portfolio. Een portfolio is namelijk nodig voor het examen.

Voorbereiding op inburgeringsexamen en leven in Nederland

Als u de inburgeringscursus in Deventer volgt, is dat een uitstekende voorbereiding op het inburgeringsexamen. Dat is natuurlijk belangrijk, want het is van belang om voor het examen voor het inburgeren in Nederland te slagen. Het volgen van het Nederlandse taalonderwijs biedt meteen voordelen waar u de rest van uw leven in Nederland van profiteert. Het is voor u belangrijk dat u de Nederlandse taal beheerst om gesprekken te voeren. De wereld in Nederland wordt groter als u zich in het Nederlands kunt uitdrukken. Bovendien zorgt inzicht in de cultuur ervoor dat u ook begrijpt hoe de maatschappij in elkaar zit. De cursus vergroot bovendien uw kansen op de arbeidsmarkt. De eerste toegang daartoe begint met het versturen van een sollicitatiebrief met uw CV. Verder voldoet u met het behalen van het inburgeringsexamen in Zwolle uiteraard aan de inburgeringsplicht.

Wij zien u graag bij de inburgeringscursus in Deventer om u de beste voorbereiding te geven. Bel voor meer informatie naar +31 654 795 994. Of neem contact op via info@buroholland.nl.
Buro Holland is gevestigd aan de Diepenveenseweg 159, 7413 AP in Deventer.