Blog

Nieuws

 

VAKANTIE/VRIJE DAGEN 

VOORJAARSVAKANTIE

17 FEBRUARI t/m  25 FEBRUARI 2024

GOEDE VRIJDAG EN 2e PAASDAG (PAASWEEKEND)

29 MAART t/m 1 APRIL 2024

SUIKERFEEST

WOENSDAG 10 APRIL 2024

MEIVAKANTIE EN HEMELVAART

6 MEI t/m10 MEI 2024

PINKSTEREN

20 MEI 2024

ZOMERVAKANTIE

20 JULI t/m 18 AUGUSTUS 2024  

 

START NIEUWE SCHOOLPERIODE

MAANDAG 19 AUGUSTUS 2024 

 
De weg naar Taal…..
 
November 2016 markeerde het begin van mijn avontuur met Buro Holland, toen ik ons inschreef bij de Kamer van Koophandel in Apeldoorn. De reis die voor ons lag, was onbekend en uitdagend. Onlangs kreeg ik de kans om bij Rotary Deventer mijn levensverhaal te delen, een ervaring die ik koester, ook al laat het je op een kwetsbare manier je hart openstellen. Wat sterk naar voren kwam, is het belang van ‘rechtvaardigheid’. Dit diepe gevoel van passie en verantwoordelijkheid, het weten dat je aan het einde van de dag met een gerust hart kunt rusten, dat je een team van 14 mensen leidt en dat we samen al 700 cursisten hebben geholpen om hun weg in de maatschappij te vinden via de kracht van taal, is onbeschrijfelijk. We zijn trots op ons werk en dragen die trots uit naar buiten, een reflectie van onze waarden: rechtvaardigheid, passie, openheid en transparantie.
 
Door de jaren heen heb ik een geweldig team om me heen verzameld dat me steunt en samen met mij Buro Holland naar grotere hoogten tilt. Onze visie is altijd gericht op verbetering en innovatie, gedreven door een constante stroom van ideeën en vooruitzichten. Soms realiseren we ons niet eens hoeveel we al hebben bereikt, omdat successen voor ons de norm zijn geworden. Maar het zijn juist deze successen, groot en klein, die Buro Holland uniek maken. Elke dag weer ervaren we nieuwe mijlpalen in ons opleidingsinstituut, van cursisten die na slechts drie maanden hun verhaal in het Nederlands kunnen doen, tot de trots waarmee ze vertellen over hun lessen bij ons.
 
Een recente mijlpaal is het tevredenheidscijfer van onze cursisten en opdrachtgevers: een indrukwekkende 8,2. Dit bevestigt dat we op de goede weg zijn en motiveert ons om door te gaan met ons belangrijke werk. Bij Buro Holland slapen we vanavond weer met een gerust hart, wetende dat we echt een verschil maken.

Vacature: Superheld(in) (alias: NT2 Docent)

Organisatie:
Onze Geweldig Coole Organisatie Buro Holland

Verstopplek:
Onze Geheime Locaties in Deventer en Raalte

Dienstverband:
Als Superheld(in) rust je nooit, maar we betalen voor Volledig / Deeltijd)

Over Ons Avontuur:
Ben jij sneller dan een vallende klinker, krachtiger dan een samengestelde zin en in staat om moeilijke grammaticaregels in één enkele les te verklaren? Perfect! Wij zoeken namelijk een dynamische, onverschrokken NT2-docent om zich bij ons team van superhelden aan te sluiten. Word onze nieuwe taalbeschermer!

Jouw Superkrachten:
– Het plannen, voorbereiden en leveren van spannende NT2 missies (oké, lessen)
– Het bijhouden van de superkrachtvoortgang van je leerlingen en het aanpassen van missies aan hun behoeften
– Het creëren van een leeromgeving die zo gezellig is dat zelfs onze aartsvijand, De Verwarring, zich op zijn gemak voelt
– Het vormen van een dynamisch duo met andere superhelden (collega’s) om de beste leerervaring voor onze leerlingen te bieden

Jouw Uitrusting:
– Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur met een specialisatie in het verslaan van NT2-uitdagingen
– Ervaring in het gebruik van jouw superkrachten (NT2 onderwijs)
– Communicatieve vaardigheden scherper dan het zwaard van Zorro en meer geduld dan een Zen-meester
– Goed georganiseerd, flexibel en in staat om zelfstandig te werken – net als Batman, maar met betere arbeidsvoorwaarden
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede kennis van minstens één andere taal
– Een geldige superhelden-licentie (NT2 certificatie) is een pre, echter ben je erg ervaren als superheld, dan ben je ook van harte welkom!

Wat Wij Bieden:
– Een salaris dat bijna zo competitief is als een spelletje “Wie Ben Ik?” op de vrijdagmiddagborrel (schaal 10 CAO MBO)
– Een team dat meer lijkt op een groep vrienden dan collega’s
– Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling (zelfs superhelden moeten bijleren)

Als je klaar bent om je cape om te doen en de wereld van de NT2-uitdagingen aan te pakken, dan willen we graag van je horen!

Hoe Te Solliciteren:
Stuur jouw super-CV en geheime identiteitsbrief (begeleidende brief) naar info@buroholland.nl . De sollicitaties sluiten zodra we onze superheld gevonden hebben. Voor meer informatie over de missie, kun je contact opnemen met Guliz Tomruk-Kisi telefonisch 0654795994.

Bij Buro Holland waarderen we diversiteit in superkrachten, achtergronden en cape-kleuren. We moedigen kandidaten van alle achtergronden aan om te solliciteren.

En vandaag weer een leuke geslaagde afsluiting van ons deel aan het participatie traject B1 route in Deventer, waarin onze docent Martien Zuurman het taalcomponent vanuit Buro Holland verzorgde.

KonnecteD (Werk- en leerbedrijf) zorgde voor de nodige werk ervaring. Op naar de volgende groep! 

Op maandag 3 juli 2023 hebben we een mooi project Taal en werk afgerond in de gemeente Raalte. 

Lesinhoud

De lessen waren zeer interactief en hadden betrekking op verschillende facetten van de arbeidsmarkt, variërend van sollicitatieprocedures tot vrijwilligerswerk. Enkele van de onderwerpen die aan de orde kwamen waren:

Solliciteren: Cursisten hebben gewerkt aan het invullen van sollicitatieformulieren en hebben geoefend met veelvoorkomende sollicitatievragen. Ze leerden over de motivatie voor een bepaalde werkplek en hoe ze dit konden verwoorden.

Vacatures: Er werd aandacht besteed aan het lezen en interpreteren van vacatures in kranten en op online platforms zoals Indeed en Vrijwilligerspunt Raalte.

Vrijwilligerswerk: Cursisten hebben geleerd over de voordelen van vrijwilligerswerk en hebben zich georiënteerd op vrijwilligersposities via de Vrijwilligerspunt Raalte-website.

Werkcultuur en werktijden: Er werden lessen gegeven over de Nederlandse werkcultuur en werktijden, inclusief concepten zoals fulltime en parttime werken.

Conclusie

De cursus was nuttig en informatief voor de cursisten en stelde hen in staat om hun taalvaardigheden te verbeteren in een praktische context van werk en vrijwilligerswerk. Door interactieve opdrachten en het behandelen van relevante onderwerpen konden de cursisten hun kennis van de arbeidsmarkt vergroten. 

De inzet en het doorzettingsvermogen van de cursisten zijn prijzenswaardig, en we zijn er van overtuigd dat ze in staat zijn om het geleerde in de praktijk te brengen. We kijken ernaar uit om in de toekomst meer van deze cursussen te kunnen bieden aan andere gemeenschappen.

Op maandag 15 mei 2023 overhandigde Lilian van Hoof, docent DigiTaalhuis van Bibliotheek Deventer, een serie boeken aan Güliz Tomruk-Kisi, directeur van Buro Holland. Het opleidingsinstituut voor Nederlandse inburgeringstrajecten mag het materiaal, bestaande uit 30 boeken op zowel A1, A2 en B1 niveau, een kwartaal lang lenen en gebruiken voor tijdens de lessen van inburgeraars. In september ontvangt Buro Holland weer een nieuwe ‘collectie op locatie’. “Met deze boekencollectie van de Bibliotheek kunnen onze deelnemers nog meer leeskilometers maken. Een belangrijke voorwaarde om de taal sneller te leren en de woordenschat uit te breiden. Wij kijken uit naar deze samenwerking!”, aldus Güliz Tomruk-Kisi. Komend najaar wordt de pilot geëvalueerd.

Vakantie/Vrije dagen Buro Holland

  • Hemelvaart
    Donderdag 18 en vrijdag 19 mei 2023
  • 2e Pinksteren
    Maandag 29 mei 2023
  • Offerfeest
  • Woensdag 28 juni 2023
  • Zomervakantie (4 weken !)

Maandag 24 juli tot en met vrijdag 18 augustus 2023

Start nieuwe schoolseizoen maandag 21 augustus 2023! Aanmeldingen voor 20 juli! Meld je aan, bel 0570 585 006.

Adres

Diepenveenseweg 159,
3e verdieping,
7413 AP Deventer

Socials
Telefoon

0570 585 005

Inburgeringsplichtig

Duo lening